Boller i Selleri

En rigtig mormor klassiker, der varmer i vinterkulden.



4 Pers.

Kødboller:
500g hakket kalv/flæsk
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 spk. hvedemel
1/4 dl. mælk
salt
peber

kør løg og hvidløg i en hurtighakker sammen med mælken, til konsistensen er som en mousse.
Bland løgene med resten af ingredienserne i en skål og en god portion salt og peber.
Lad stå og hvile i 20-30 min.
fyld en gryde med vand, lidt salt og en spk. hvidvinseddike. Vandet skal ikke koge men være lige under kogepunktet så kødbollerne blancherer.
Form kødbollerne med en tsk. og lad blanchere i ca. 5 min. i vandet.
Ta dem op og stil til side.

Hvis du er i tvivl om smagen, lav da først en test kødbolle og juster derefter din fars.

Selleri:
20g smør
1/2 knoldselleri.

Skræl selleri og skær det i 1 cm. store stykker, smelt smørret i en sautér pande eller stor gryde og steg selleri stykkerne i ca. 5 min. til de tager lidt farve.
Stil dem til side


Sovs:
50g smør
2 spk. hvedemel
3 dl. kogevand fra kødbollerne
1/2 l mælk
1 citron
1 tsk. revet muskatnød
salt
peber


smelt smørret i sautér panden og tilsæt hvedemel, pisk det sammen med et piskeris. Når melet er optaget af smørret og har konsistens af en melbolle tilsættes først kogevandet og piskes godt med melbollen, herefter tilsættes mælken lidt efter lidt indtil en tyk konsistens haves og kogepunktet nåes, derefter skrues ned til middel varme. Nu smages saucen til med citron, muskatnød, salt og peber.
Vend selleri stykkerne i sammen med kødbollerne og varm det hele igennem.

Server med kogte ris eller kartofler.

Tip!!! Hak lidt bredbladet persille henover, giver en god smag til retten.




Kommentarer