Røget laks & krydderurtecreme


En lækker gæste forret, der ligger en god bund med masser af smag.


4 Pers.
200g røget laks

250g flødeost naturel

150g cremefraiche 18%

2 skiver tyndt rugbrød

1 citron

1/2 bundt hakket purløg

1/2 bundt hakket dild

Fiskerogn eller kaviar

Rapsolie

Salt

Peber

Flødeostcreme.
Kom flødeost, cremefraiche, purløg og dild i en skål og rør det godt sammen imens det smages til med salt og peber.
Stil flødeost blandingen i køleskabet indtil det skal bruges.

Laks.
Skær laksen i så tynde strimler som muligt, vend den forsigtigt med saften af en halv citron og 1-2 tsk. Rapsolie, olie skal kun få laksen til at hænge lidt bedre sammen. Lad stå og marinere i citronen i køleskabet til den skal bruges.

Rugbrødschips.
Skær 2 skiver rugbrød på ca. 3mm tykkelse eller så tyndt du kan. Pensl dem med en lille smule olie og dry med salt. Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 20 min. Til de er sprøde på over kanten.
Hak derefter rugbrødet fint så det kan bruges til drys.

Anretning.
Placer en udstikkerform ø4cm kom et 1 cm tyk lag flødeost, derefter et tyndt lag rugbrødschips og til sidst 1/4 af laksen. Kom en tsk. Rogn ovenpå og drys med rogn, rugbrød og dild på billedet kørvel.

Super lækker og frisk  forret der nemt kan forberedes inden gæsterne kommer.

Kommentarer