4 Pers.
200g røget laks
250g flødeost naturel
150g cremefraiche 18%
2 skiver tyndt rugbrød
1 citron
1/2 bundt hakket purløg
1/2 bundt hakket dild
Fiskerogn eller kaviar
Rapsolie
Salt
Peber
Flødeostcreme.
Kom flødeost, cremefraiche, purløg og dild i en skål og rør det godt sammen imens det smages til med salt og peber.
Stil flødeost blandingen i køleskabet indtil det skal bruges.
Laks.
Skær laksen i så tynde strimler som muligt, vend den forsigtigt med saften af en halv citron og 1-2 tsk. Rapsolie, olie skal kun få laksen til at hænge lidt bedre sammen. Lad stå og marinere i citronen i køleskabet til den skal bruges.
Skær 2 skiver rugbrød på ca. 3mm tykkelse eller så tyndt du kan. Pensl dem med en lille smule olie og dry med salt. Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 20 min. Til de er sprøde på over kanten.
Hak derefter rugbrødet fint så det kan bruges til drys.
Anretning.
Placer en udstikkerform ø4cm kom et 1 cm tyk lag flødeost, derefter et tyndt lag rugbrødschips og til sidst 1/4 af laksen. Kom en tsk. Rogn ovenpå og drys med rogn, rugbrød og dild på billedet kørvel.
Super lækker og frisk forret der nemt kan forberedes inden gæsterne kommer.
Kommentarer
Send en kommentar