Hvid pastaret med kylling og blomkål

I denne ret er alle farver taget væk og udfordrer i stedet smagsløgene til at opfange alle smagsnuancerne.


4 Pers.
400g kyllingefilet

1 blomkål 

1 løg

2 fed hvidløg

400 ml. kokosmælk (1 dåse)

3 dl. vand

1 hønsebouillon terning

1 glas hvidvin

2 spk. hvidvinseddike eller æblecidereddike

Friskrevet parmesan

1 spk. majsmel

salt 

peber

rapsolie

Skær løget i små tern og hvidløget i tynde skiver. Rens og del blomkål i små buketter. Kyllingen skæres i mundrette stykker.
Varm en sauté pande og svits, løg, hvidløg og kylling i en god mængde rapsolie, krydr med lidt salt og peber. tilsæt eddike og lad det koge væk i ca. 30 sek. dernæst tilsættes hvidvin og lader koge lidt ind ved høj varme. Skru ned på middelvarme og tilsæt vand, bouillon terning og blomkål.
Lad simre under låg i ca. 5 min. Imens koges pastaen al denté i en gryde med letsaltet vand.
Tag låget af og tilsæt kokomælk, rør det godt rundt og tilsæt 1 spk. majsmel til at jævne. Rør melet godt ud i retten, kom pastaen ved og en god portion revet parmesan efter egen smag. Smag til med salt og peber.
Anret i dybe tallerkener og pynt af med friskrevet parmesan og lidt peber, evt. et par dråber trøffelolie

Tip!!!  ønskes mere farve i retten kan ærter tilsættes og der kan pyntes af med lidt frisk chili.

 


Kommentarer