Jeg har her kreeret min udgave af et stjerneskud.
4 Pers
Paneret Torsk
4 stk. Torskefilet
Rugmel
Mælk
50g smør
Salt
Peber
Rens og tør torskefiletterne tørre.
Kom mælk og rugmel op i hver deres skål, kom en god mængde salt og peber i rugmelet.
Vend først filetterne i mælk og derefter i melet.
Steg filetterne 3 min. På hver side i en smør ved middel varme.
Dild/løg Mayo
3 dl. Raps olie
1 skalotteløg
1 bundt dild
2 æggeblommer
1 spk hvidvinseddike
1 tsk sennep
Groft salt
Kør olie, dild og skalotteløg i 10 min. På en blender, til du har en hel grøn olie, så den i en sigte så alle urenheder frasorteres. Lad den køle lidt i 10 min.
Bland, æggeblommer, sennep, hvidvinseddike og ca. 1/2 tsk. Salt. Pisk til en samlet masse, nu hældes olien i en tynd stråle ned i æggemassen imens der piskes konstant indtil en tyk mayonnaise opnåes.
Syltet skalotteløg
2 skalotteløg
1 spk. Æblecider eddike
2 spk. Vand
1 knivspids salt
Snit skalotteløg i ultra tynde skiver.
Bland i en skål med æddike, vand og salt.
Stil til side i min. 10 min.
Anretning
4 skiver rugbrød
1 rødløg i tynde skiver
4 panerede torskefiletter
1 portion Mayo
1 portion syltet skalotteløg
150g pillede rejer
Dild til pynt
Persille til pynt
Fintsnittede radiser
Kom filetterne ovenpå rugbrød, derefter syltet skalotteløg, rejer tilfældigt placeret udover fisiken og tallerkenen, mayo, radiser, rødløg, dild og persille drysses udover.
Kommentarer
Send en kommentar