Har før lavet en ærtesuppe, men nu er vi lige i en periode hvor jeg fokuserer meget på hvor mange kalorier jeg indtager, men vil ikke gå ned på smag. Denne ret er fantisk på smag og er mega sund
2 Pers.
600g ærter frost
250g kartofler
150g porrer
1 løg
3 fed hvidløg
1l vand
1 grøntsagsbouillon (knorr, fond du chef)
3 spk. cremefraiche 18%
1 tsk. cayenne peber
salt
peber
raps eller olivenolie
150g rejer
1 forårsløg
Skræl kartofler, rens porre, løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker, svits kort i en stor gryde med lidt olie i bunden. hæld vand og bouillon terning ved, kom ærterne i. Kog det hele under låg i 30-45min.
Nu kommes cayenne peber, sort peber og lidt salt i og det hele smages til.
Nu sies suppen igennem en sigte over i en anden gryde, så den bliver helt glat og alle skallerne frasorteres.
Varm suppen lidt op igen og tag den så fra varmen. Vend cremefraichen i suppen, smag til en sidste gang.
Anret i dybe tallerkner, kom lidt rejer i midten og drys finthakket forårsløg henover og server straks.
2 Pers.
600g ærter frost
250g kartofler
150g porrer
1 løg
3 fed hvidløg
1l vand
1 grøntsagsbouillon (knorr, fond du chef)
3 spk. cremefraiche 18%
1 tsk. cayenne peber
salt
peber
raps eller olivenolie
150g rejer
1 forårsløg
Skræl kartofler, rens porre, løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker, svits kort i en stor gryde med lidt olie i bunden. hæld vand og bouillon terning ved, kom ærterne i. Kog det hele under låg i 30-45min.
Nu kommes cayenne peber, sort peber og lidt salt i og det hele smages til.
Nu sies suppen igennem en sigte over i en anden gryde, så den bliver helt glat og alle skallerne frasorteres.
Varm suppen lidt op igen og tag den så fra varmen. Vend cremefraichen i suppen, smag til en sidste gang.
Anret i dybe tallerkner, kom lidt rejer i midten og drys finthakket forårsløg henover og server straks.
Kommentarer
Send en kommentar