En klassisk dansk ret der smager godt og tilsmiler de fleste.
4 Pers.
Kartoffelsalat
1 kg. kartofler
2 banan skalotteløg
6 spk. cremefraiche 18%
1 tsk.sennep
1 bundt purløg
salt
peber
Kog kartoflerne al-dente i let saltet vand, hæld vandet fra og lad dem køle let af.
Imens snittes løg og purløgfint og blandes med cremefraiche, sennep, salt og peber. Kartoflerne skæres i mundrette stykker og vendes forsigtigt med dressingen og smages til.
Stil på køl til den skal bruges.
Frikadeller
500g hakket svin/kalv
1 alm. løg
3 fed hvidløg
1 æg
1/2 dl. mælk
1 spk. hvedemel
1 spk. rasp
salt
peber
Kom kød og fint hakket løg og hvidløg i en skål og bland resten af ingredienserne sammen. Rør til en god sammenhængende fars og sørg for at der er rigeligt med salt og peber i, duft til farsen giver en god indikator.
Stil farsen til side og hvile i 30 min.
form frikadellerne med en ske og steg på en pande ved middelvarme i ca. 3-4 min. pr. side. i smør.
4 Pers.
Kartoffelsalat
1 kg. kartofler
2 banan skalotteløg
6 spk. cremefraiche 18%
1 tsk.sennep
1 bundt purløg
salt
peber
Kog kartoflerne al-dente i let saltet vand, hæld vandet fra og lad dem køle let af.
Imens snittes løg og purløgfint og blandes med cremefraiche, sennep, salt og peber. Kartoflerne skæres i mundrette stykker og vendes forsigtigt med dressingen og smages til.
Stil på køl til den skal bruges.
Frikadeller
500g hakket svin/kalv
1 alm. løg
3 fed hvidløg
1 æg
1/2 dl. mælk
1 spk. hvedemel
1 spk. rasp
salt
peber
Kom kød og fint hakket løg og hvidløg i en skål og bland resten af ingredienserne sammen. Rør til en god sammenhængende fars og sørg for at der er rigeligt med salt og peber i, duft til farsen giver en god indikator.
Stil farsen til side og hvile i 30 min.
form frikadellerne med en ske og steg på en pande ved middelvarme i ca. 3-4 min. pr. side. i smør.
Kommentarer
Send en kommentar