Sommeren nærmer sig og drømmene om sommerferie er ved at snige sig på, så hvorfor ikke tyvstarte lidt med smagen fra det græske køkken.
Lækker græsk inspireret bøf og tzatziki.
4 Pers.
Bøffer
500g oksekød
2 æg
1/2 dl. mælk
1 spk. tørret oregano
1 spk. paprika
1 tsk. cayenne peber
1 tsk. salt
1 spk. revet parmesan
2 spk. rasp
1 spk. hvedemel
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres grundigt sammen. Duft til farsen og fornem om der skal mere eller mindre oregano, paprika eller salt i og mærk også på farsen om den er for våd eller tør. Den skal hænge godt sammen uden at smatte ud.
Når farsen har en god konsistens sættes den i køleskabet i mindst en halv time.
Farsen deles i 4 og formes til bøffer. Bøfferne steges 5 min. på hver side, ved høj varme på enten grill eller pande.
Tzatziki
1 agurk
500g græsk yoghurt
3 fed hvidløg
salt
Riv agurken fint og dræn det for al væske i et viskestykke eller sigte.
bland agurk, knust hvidløg og græsk yoghurt godt og smag til med salt.
Server bøffer og tzatziki med ovnstegte kartofler.
Lækker græsk inspireret bøf og tzatziki.
4 Pers.
Bøffer
500g oksekød
2 æg
1/2 dl. mælk
1 spk. tørret oregano
1 spk. paprika
1 tsk. cayenne peber
1 tsk. salt
1 spk. revet parmesan
2 spk. rasp
1 spk. hvedemel
Alle ingredienserne kommes i en skål og røres grundigt sammen. Duft til farsen og fornem om der skal mere eller mindre oregano, paprika eller salt i og mærk også på farsen om den er for våd eller tør. Den skal hænge godt sammen uden at smatte ud.
Når farsen har en god konsistens sættes den i køleskabet i mindst en halv time.
Farsen deles i 4 og formes til bøffer. Bøfferne steges 5 min. på hver side, ved høj varme på enten grill eller pande.
Tzatziki
1 agurk
500g græsk yoghurt
3 fed hvidløg
salt
Riv agurken fint og dræn det for al væske i et viskestykke eller sigte.
bland agurk, knust hvidløg og græsk yoghurt godt og smag til med salt.
Server bøffer og tzatziki med ovnstegte kartofler.
Kommentarer
Send en kommentar