Grovbrød med masser af kerner og fuldkorn. Den bedste kvalitet opnås ved brug af bagesten under høje varmegrader.
2 brød eller ca. 16 boller
600 ml. vand
50g gær
30g salt
250g fuldkorns hvedemel
100g 5 korns blanding
600g hvedemel
Bland alle ingredienserne sammen og bland dem godt, aller bedst er at køre den på røremaskine i 15 min. Dejen bliver meget klæg og våd.
Stil lunt og lad hæve til dobbelt størrelse tager mellem 1,5-2 timer ca.
Kom dejen ud på et meldækket bord og del i 2. Vend i melet og form som franskbrød.
Bag i en forvarmet ovn på min. 250 grader eller så meget som din ovn kan komme op på. På en bagesten i ca. 15 min. eller til skorpen er helt mørk.
2 brød eller ca. 16 boller
600 ml. vand
50g gær
30g salt
250g fuldkorns hvedemel
100g 5 korns blanding
600g hvedemel
Bland alle ingredienserne sammen og bland dem godt, aller bedst er at køre den på røremaskine i 15 min. Dejen bliver meget klæg og våd.
Stil lunt og lad hæve til dobbelt størrelse tager mellem 1,5-2 timer ca.
Kom dejen ud på et meldækket bord og del i 2. Vend i melet og form som franskbrød.
Bag i en forvarmet ovn på min. 250 grader eller så meget som din ovn kan komme op på. På en bagesten i ca. 15 min. eller til skorpen er helt mørk.
Kommentarer
Send en kommentar