Porchetta på kuglegrill

Den Italiensk udgave af flæskestegen har i den grad vundet indpas i de danske hjem og kan i den grad godt forstå hvorfor. Masser af smag og så passer den sig selv mere eller mindre. Denne version er lavet i kuglegrill med godt med røg, men alternativt kan den også laves i ovn.

6 pers.

1 Svineslag ca. 2kg.
Salvie
Oregano
Bredbladet persille
Rosmarin
1 tsk. fennikelfrø
krydre salt eller alm havsalt
Peber

Udstyr.
Kuglegrill, kødsnor, røg træ, stegetermometerFå evt. slagteren til at skære det ud og snitte sværene, det letter arbejdet en del. Ellers skal det pudses fri for det meste af fedtet, lad lidt blive så kødet beholder noget saft og kraft.
Tag en god blanding af alle krydre urterne, du skal ende med ca. 2 store håndfulde. Blancher dem i 30 sek. i kogende vand og tag dem op igen. Slå fennikel frø i stykker i en morter og bland det hele lidt.
Læg slaget med skindsiden nedad og salt kødet grundigt med krydre salt. fordel krydreurte  blandingen over hele kød siden, slut af med et godt drys sort peber.
Nu skal stegen rulles, start med den kødflap der ikke har svær på. Rul stegen stramt til enden og bind den op med kødsnor.
Gnid sværen med rigeligt groft salt og stil det i køleskabet under et stykke bagepapir i min. 4 timer og gerne helt op til 1 døgn. Så kødet trækker så meget smag til sig som muligt.

Tænd op i grillen og fordel kullene i begge sider af grillen så der er frit i midten , sådan at kødet ikke for direkte varme. Hvis du har en opsats til kødet, brug da denne ellers placer stegen midt på grillen, smid et par træ stykker eller røg flis på kullene og læg derefter låg på og lad stegen stå i 3 timer.
Undervejs kan du evt. hælde lidt ekstra kul på for at holde varmen oppe og har du termometer i låget skal den helst stå mellem 180-200 grader, smid også gerne lidt mere røg flis på undervejs for at give så meget røg smag til kødet som muligt.
Når stegen har en kernetemperatur på 70 grader tages den til side og hviler 10-15 min. imens du gør resten af middagen klar.


Server dette kød med en god gang stegte kartofler og salat eller klassisk italiensk med forskellige sauterede grøntsager og tomatsalat og ja altid lækkert frisk brød.

Kommentarer