Ferie i Malaga med familie og lækker mad

Turen gik til Malaga på Costa del sol sammen med svigerfamilien. Anledningen var sølvbryllup i familien og det skulle fejres i sydens sol og forårsvarme i et fantastisk hus med egen swimmingpool og en rigtig stor og lækker grill og ja dette er jo en madblog så selvfølgelig skal dette indlæg handle om mad.
Jeg blev hurtigt valgt til at stå for maden og hvis der er noget jeg elsker så er det at lave mad og især sydpå, hvor det er hverdag at gå på marked finde ingredienser til aftenens middag blandt frugt og grønt handlere, slagtere og fiskeforretninger.
I'm Lovin it.

Vi boede i en mindre by der hed La Herradura der har et par supermarkeder, en slagter, grønthandler, fiskehandler og et lille marked med faste boder. Markedet er åbent mandag-lørdag 8-15.

Det der virkelig skiller sig ud i Sydeuropa fra Danmark er friskheden og at det tit er lokal producenter der står på markedet med egne produkter og der er bare mere smag og sol i produkterne da der ikke er den store andel af import som vi det meste året er nødsaget til at have herhjemme grundet klima forholdene.

På et ferie sommerbord for mig hører masser af fisk og skalddyr, friske salater og sprødstegte grøntsager. Man skal ud i solen og maden skal være let og helst være tilberedt under åben himmel.
Når nu man er i Spanien kommer man ikke udenom Dorado fisken der tilberedt hel med fennikel, løg, hvidløg smager helt fantastisk. Marinerede oksekøds spyd med grøntsager, grillede rejer, steaks og generelt masser af antipasti af bla. stegt spinat og grillede squash.

Jeg foretrækker generelt at lave mad selv på ferien, både det at det er hyggeligt men også at restauranterne i disse turistområder lever mere på kvantitet end kvalitet, hvilket vi også oplevede et par gange på ferien og hvorfor man ikke går mere op i kvaliteten end som så forstår jeg virkelig ikke når nu spisekammeret er lige udenfor vinduet. Det er mig en gåde...
Der er dog undtagelser og en af disse hedder La Tartana og denne kommer der et helt separat indlæg om, for det fortjener den.

Men Spanien er et dejligt ferieland og med næsten altid godt vejr et sikkert sted at besøge og har man som jeg hang til god mad så er det ikke et dårligt sted at tage hen og så er der priserne, det koster jo nærmest det halve af at handle i et dansk supermarked og de spanske supermarkeder har et helt andet udbud og forhold til råvarer og udbud, et ganske alm. supermarked har en utrolig velassorteret fiskeafdeling og slagterafdeling hvor du kan få næsten alt hvad hjertet behager.

Kan kun anbefale at når ferien går sydpå at leje en feriebolig, det er mere privat, afslappende og ja hjemmelavet mad er bare bedre og behøver ikke være et stort projekt.


Kommentarer