Friteret Kammusling med trøffelmayo på syrnet salat

Denne forret er velegnet til gæster, er rimelig hurtig at lave, men kræver meget opmærksomhed når man først går igang.


4 Pers
8 kammuslinger
1 æg
hvedemel
rasp
1l Raps olie

1 frisesalathovede
1 citron

2 Rød grape
1 spk sukker
olivenolie

4 stilke purløg 
salt
peber
3 dl rapsolie
1 dl trøffelolie
2 pasteuriserede æggeblommer
tsk dijon sennep
1 spk. hvidvinseddike

Pil grapefrugt og skær den i små mundrette stykker, kom i en skål og drys sukker over og en god slat olivenolie. Bland det hele sammen og lad marinere 30 min.

Skær salaten i tynde strimler og kom saften af en halv citron over og lad det stå og marinere i en halv times tid.

Til Trøffelmayoen skal du bruge en lille skål og et piskeris. Kom æggeblomme, eddike, sennep og lidt salt i og pisk godt sammen, kom trøffelolie i langsomt i en tynd stråle imens du pisker og sørger for at olien optages i æggeblandingen, fortsæt derefter med rapsolie og kom olie i indtil du har en tyk cremet mayonaise. Jo mere olie jo tykkere bliver den.
Smag til undervejs og tilføj evt. mere trøffelolie hvis en mere intens trøffelsmag ønskes.

 Tag en mellemstørrelse gryde og kom 1 l rapsolie i og varm op så den er varm, men pas på temperaturen ikke bliver for høj, for så risikerer du bare at de bliver hurtigt brune udenpå og rå og kolde indeni.
Tag kammuslingerne og rens og tør dem af. kom, mel (krydret med salt & peber), pisket æg og rasp i hver deres skål og paner muslingerne i først mel, æg og rasp og sørg for at de er ordentligt dækket.
Friter muslingerne i den varme olie i 2 min. tag et par stykker af gangen og lad dem dryppe af.

Anret som på billedet.



Kommentarer