4 Pers.
8 kammuslinger
600g jordskokker
250g Lurpak saltet smør
2 æggeblommer
1 spk. hvidvins eddike
1 spk. vand
1 håndfuld salvie blade
2 kviste rosmarin
1 skalotteløg
1 lille håndfuld hakket fennikel
1 grape
1 tsk sukker
1 spk. olivenolie
2 skiver Parmaskinke
2 skiver rugbrød
Læssø salt
friskkværnet peber
600g jordskokker
250g Lurpak saltet smør
2 æggeblommer
1 spk. hvidvins eddike
1 spk. vand
1 håndfuld salvie blade
2 kviste rosmarin
1 skalotteløg
1 lille håndfuld hakket fennikel
1 grape
1 tsk sukker
1 spk. olivenolie
2 skiver Parmaskinke
2 skiver rugbrød
Læssø salt
friskkværnet peber
Jordskokke creme:
Skræl og rens jordskokkerne og kog i rigeligt vand til de er møre. Imens hakkes løg og fennikel fint og svitses kort i en pande med lidt smør i.
Hæld vandet fra jordskokkerne og kom det hele i en blender og tilsæt 50g smør og smag til med salt. Kør cremen til den er lind og blød.
Rugbrøds croutoner:
Skær skorpen fra rugbrødet og skær resten i små tern. Steges sprøde på en pande med en lille klat smør, salt og rosmarin kviste. Læg croutonerne på køkkenrulle for at suge evt. overskydende fedt fra.
Parmaskinke:
Tænd en ovn på 160 grader læg parmaskinke på et stykke bagepapir på en rist og giv dem ca. 5-7 min. på hver side til de er sprøde.
Del skiverne i 2 så du ialt har 4 stykker. Læg også disse på køkkenrulle.
Salvie Bearnaise:
Smelt langsomt 100g smør ved svag varme. Hak salvien meget fint.
I en anden kaserolle kommes 2 æggeblommer, 1 spk. hvidvinseddike, 1 spk. vand et nips salt. tænd for meget svag varme til æggeblandingen bliver tykkere. Nu kommes det smeltede smør forsigtigt i kaserollen til du har en cremet sauce. Til sidst tilsættes salvien og der smages til med salt og evt. mere salvie.
Grape:
Grapefrugten skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en skål og olie og sukker tilsættes. Lad stå og trække i ca. 10-15 min. eller gerne længere.
Kammuslinger:
En lille pande sættes over ved høj varme og 50g smør smeltes og brunes. Kom salt og peber på kammuslingerne og steg dem i 2 min. på hver side så de har en let gylden overflade. Kom smør henover med en ske under stegningen.
Anretning:
Skræl og rens jordskokkerne og kog i rigeligt vand til de er møre. Imens hakkes løg og fennikel fint og svitses kort i en pande med lidt smør i.
Hæld vandet fra jordskokkerne og kom det hele i en blender og tilsæt 50g smør og smag til med salt. Kør cremen til den er lind og blød.
Rugbrøds croutoner:
Skær skorpen fra rugbrødet og skær resten i små tern. Steges sprøde på en pande med en lille klat smør, salt og rosmarin kviste. Læg croutonerne på køkkenrulle for at suge evt. overskydende fedt fra.
Parmaskinke:
Tænd en ovn på 160 grader læg parmaskinke på et stykke bagepapir på en rist og giv dem ca. 5-7 min. på hver side til de er sprøde.
Del skiverne i 2 så du ialt har 4 stykker. Læg også disse på køkkenrulle.
Salvie Bearnaise:
Smelt langsomt 100g smør ved svag varme. Hak salvien meget fint.
I en anden kaserolle kommes 2 æggeblommer, 1 spk. hvidvinseddike, 1 spk. vand et nips salt. tænd for meget svag varme til æggeblandingen bliver tykkere. Nu kommes det smeltede smør forsigtigt i kaserollen til du har en cremet sauce. Til sidst tilsættes salvien og der smages til med salt og evt. mere salvie.
Grape:
Grapefrugten skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en skål og olie og sukker tilsættes. Lad stå og trække i ca. 10-15 min. eller gerne længere.
Kammuslinger:
En lille pande sættes over ved høj varme og 50g smør smeltes og brunes. Kom salt og peber på kammuslingerne og steg dem i 2 min. på hver side så de har en let gylden overflade. Kom smør henover med en ske under stegningen.
Anretning:
Kom først en skefuld jordskokkecreme i bunden. Dernæst en lille håndfuld
rugbrødscrutoner, 2 kammuslinger, en lille klat salvie bearnaise, 1
skive parmaskinke. Endnu en lille klat salvie bearnaise.
Til sidst drysses lidt frisk brøndkarse henover og nogle få stykker grape på siden.
Til sidst drysses lidt frisk brøndkarse henover og nogle få stykker grape på siden.
Velbekomme
Kommentarer
Send en kommentar