Det jule tid og samtidig syltetid. Rodfrugterne er kommet op af jorden og rødbederne skal syltes så vi kan få surt til julefrokostens grisefest.
Denne opskrift giver en ret stor portion, men når man nu er i gang kan man lige så godt lave rigeligt og så forære til familie og venner.
2 kg. rødbeder
Syltelage
5dl vand
5dl lager eddike
6,5 dl sukker
3 stjerneanis
3 kanelstænger
6-10 laurbærblade
1 spk. allehånde hel
1 spk. nelliker
1 tsk. peberkorn
1/2 tsk. groft salt
Atamon til skylning af glas
Kog rødbederne møre i ca. 1 time.
Kom ingredienserne til syltelagen i en gryde og lad koge i 30-45 min.
Skær rødbederne i passende skiver og fordel i 3 atamonskyllede glas. Kom syltelagen over og luk med det samme.
Lad stå på køl i 24 timer mindst. inden brug.
Denne opskrift giver en ret stor portion, men når man nu er i gang kan man lige så godt lave rigeligt og så forære til familie og venner.
2 kg. rødbeder
Syltelage
5dl vand
5dl lager eddike
6,5 dl sukker
3 stjerneanis
3 kanelstænger
6-10 laurbærblade
1 spk. allehånde hel
1 spk. nelliker
1 tsk. peberkorn
1/2 tsk. groft salt
Atamon til skylning af glas
Kog rødbederne møre i ca. 1 time.
Kom ingredienserne til syltelagen i en gryde og lad koge i 30-45 min.
Skær rødbederne i passende skiver og fordel i 3 atamonskyllede glas. Kom syltelagen over og luk med det samme.
Lad stå på køl i 24 timer mindst. inden brug.
Kommentarer
Send en kommentar