Gourmet der hjemme

Lørdag aften stod på forældre besøg. Da vi var blevet gift i Juni måned var de en stor hjælp til at få dagen op at stå. Så det ville vi gerne lige sige tak for.
Vi havde planlagt en fem retters menu som endte med at blive 6. Ups...
Jeg vil ikke gå i detaljer med opskrifter men retterne er lavet efter opskrifter og med de rigtige forberedelser og alle ingredienserne forberedt så var det virkelig let at servere de 6 kuverter med 6 retter. Dog tog det dog lidt tid at forberede eftersom vi startede kl. 9 om formiddagen og var færdig ved 16 tiden, men så var der jo også hyggen i det.
Nu følger de 6 retter som er baseret på årstidens ingredienser, lige på nær stenbiderrogn.



På bordet startede vi med lidt hjemmebagt kuvertbrød og ciabatta 
med rodbede dip og artiskok dip samt et glas Cava

Appetizer
 Reje Bisque
Lavet på cognac og hvidvin med lidt rejer i bunden
Serveret i shotglas med Cava til
1. Forret
Stegte kammuslinger på bund af rodbede, æbler, bacon og friske kryderurter
Vinen var en Tysk Merlinder Riesling
 
2. Forret
 Stenbiderrogn med agurk og syrnet fløde og croutoner
Vin hertil, en Italiensk Pinot Gris

Hovedret
 Øl/Soya braiseret oksetykkam med perlespelt risotto og stegte svampe
Det røde indslag blev en 2010 Haut Medoc fra Frankrig
 
Ost
 En lagret fast ost fra Thiese Mejeri og en røget brie, med rug chips og karamelliserede valnødder
Vin valgen dansk Æbleu dessertvin
 
Dessert
 Lakrids Panna cotta, med hindbær gele og sarah bernard.
Italiensk Riciota fra Brunelli Vinery i valpolicella distriktet

Alle retter er 100% hjemmelavet og har man lysten til at lave gourmet derhjemme, så skal man tage sig tiden til det, men det er bestemt ikke en umulig opgave og giver kun en ekstra udfordring i køkkenet.
 

Kommentarer