Stegte kartofler med chili & wok med hakket svinekød og hvidkål |
Nogle af hovedingredienserne for mig er altid løg, hvidløg, soya, ris eddike og ris vin og selvfølgelig chili. Derudover er det meget forskelligt hvad jeg bruger af andre grøntsager og det kommer også meget an på hvad der lige er i køleskabet eller er på tilbud. Men sådan noget som gulerødder, champignon, rød peber og hvidkål er nogle af de meste brugte hos os.
Af kød elementer er der jo klart kylling som er nemt at tilberede og smager godt men også oksekød bla. flankesteaks eller et stykke bov er glimrende til lyntilberedning, men en af de ting der nok er mest kinesisk er nok svinekød som kan smage helt fantastisk, tag noget af en nakkefillet skær det i små stykker lad ligge i soya en times tid, dup det tørt og vend det i mel og så får du noget rimelig fersk kød der har fået en god saltet smag fra soya og får en sprød skorpe fra melet.
Basis ingredienser |
En ting jeg synes er vigtigt at huske er at tingene ikke må få for meget tænd din wok på fuld gas og steg tingene af meget kort hver for sig tag kød og løg som det første og så rodfrugterne som tager længst tid og til sidst de bløde grøntsager der ikke skal have ret lang tid og først efter at alt er blevet svitset tilsættes væske til at lave sovsen.
Kineserne bruger meget at tilsætte en skefuld majsmel til slut for at samle væden så den tykner og hænger ved grøntsagerne.
Sidst men ikke mindst så er det vitigt at grøntsagerne skæres i lange tynde strimler som både er karakteristisk for asiatisk mad men også gør at tilberedningstiden er kortere men specielt fordi at det skal kunne spises med pinde og ja asiatisk skal spises med pinde.
Jeg vil det næste stykke tid prøve at komme med lidt forskellige opskrifter som jeg har fået i Kina og på forskellige asiatiske restauranter herhjemme.
Kommentarer
Send en kommentar